NOVO >>>

Program "Udahni život"

Sam program traje 3 dana.

 

1.      DAN – Trajanje 2 sata  - Upoznavanje sa programom, vodjenje dnevnika. Trajanje 2 sata. Davanje testa za otkrivanje razloga za pušenje.

 

 2.      i   3. DAN – trajanje 4 sata sa sa jednom većom pauzom od 30. minuta.

 

Program obuhvata:

 

1. OTKRIVANJE RAZLOGA PUŠENJA

Na osnovu primene jednog testa videćemo zašto vi pušite (otkrićemo da li pušite da biste se dopali drugima, da zaposlite ruke, zato što vam je dosadno....). Kada otkrijemo razloge onda su nam to smernice za dalji rad.

 

2. OTKRIVANJE ZABLUDA VEZANIH ZA PUŠENJE

Pušači imaju odredjene zablude vezane za  pušenje – npr. da je to navika, da pušenje samanjuje stres ili da je pušenje uživanje

 

3. ZAŠTO NIJE TEŠKO OSTAVITI CIGARETE?

Razgovaraćemo o svim teškoćama vezane za prekidanje pušenja, i videće te da to zaista nije teško. Naprotiv, vrlo je lako

 

4. KAKO PREVAZIĆI KRIZE?

Naučićete izvesne tehnike kako da reagujete u situacijama kada se nađete u ovoj situaciji.

 

5. RELAKSACIJA

Učimo tehniku relaksacije, koja je veom bitna kako za odvikavanje od pušenja tako i da se primenjuje i u samom  životu.

 

6. KAKVE PROMENE NAS OČEKUJU PO PRESTANKU PUŠENJA

Upoznajete se sa režimom ishrane i izvesnim promenama u  životu koje vam mogu  pomoći da prevaziđete ovaj problem i da budete zadovoljni sobom.

 

7. INDIVIDUALNI RAD

 I kao „delikates“ postoji mogućnost da u individualnom radu sa mnom dođete do stvarnog razloga zašto pušite (koji nekada mogu biti veoma duboki), gde ćemo primenom određene tehnike to proraditi i nadam se u potpunosti  vas osloboditi želje za cigaretom.

 

Ja sam pristalica aktvnog pristupanja ovom problemu. Tek kada jasno sagledamo razloge zašto pušimo, šta „dobijamo“ pušenjem i kad zauzmemo jedan potpuno aktivan stav, tek onda smo u mogućnosti da rešimo ovaj problem zauvek. Zato je ovaj program fleksibilan i prilagodjen članovima grupe.

 

JA SAM TU ZA VAS, NA VAMA JE DA NAPRAVITE PRVI KORAK!!!!!